Kezdőlap/Visszaélés bejelentése

Visszaélés bejelentése

Visszaélés bejelentése

Az új Panasztörvény (2023. évi XXV. törvény) alapján Társaságunk 2023. december 17-től működteti a belső visszaélés-bejelentési rendszerét. Fontos számunkra minden visszaéléssel kapcsolatos bejelentés, hiszünk abban, hogy ez segít megőrizni jó hírnevünket, ügyfeleink bizalmát, ill. megakadályozni az esetleges pénzügyi veszteségeket.
A bejelentés megtételével kapcsolatos részletes tájékoztatónk elérhető a honlapunkon (Tájékoztató a visszaélés bejelentési rendszerről). Ebben tájékoztatást adunk arról, hogy milyen személyi kör tehet bejelentést és milyen cselekmények jelenthetők be, valamint az is, hogy hogyan tehető bejelentés Társaságunk részére. A vizsgálat valamennyi szakaszában szigorúan bizalmasan kezelünk minden bejelentést. A Tájékoztató részletezi az eljárási és adatkezelési szabályokat, a bejelentők védelmét szolgáló rendelkezéseket, ezért mindenképp javasoljuk megismerni a bejelentés megtétele előtt!
A bejelentés megtehető az erre kialakított nyomtatvány (sablon) kitöltésével és postai úton / e-mail mellékleteként történő megküldésével is. A nyomtatvány szintén elérhető a honlapunkon (Visszaélés bejelentése - nyomtatvány).
Szeretnénk hangsúlyozni ugyanakkor, hogy a visszaélések bejelentésére szolgáló rendszert tilos rosszhiszeműen, valótlan vádak megfogalmazására használni, továbbá minden olyan információ beküldése tilos, melyről a bejelentő tudja, hogy valótlan.
Kérjük, hogy amennyiben ügyfélként kíván panaszt tenni, akkor az alábbi oldalon található elérhetőségek egyikén keresse meg Társaságunkat.